Újszászi "purparlé" a választások küszöbén
2018. szeptember 27. írta: Objektív Újszász

Újszászi "purparlé" a választások küszöbén

A világ legtermészetesebb dolga, hogy egy szülő (egy anya) drukkol a fiának, ha az jelöltként indul egy választáson. Az is a világ legtermészetesebb dolga, hogy egy szülő (egy anya) megosztja közösségi oldalán (ha van neki ilyen) a jelöltként kampányoló fiának választási üzeneteit.

Az már kevésbé természetes (de úgy tűnik, meg kell szoknunk), hogy egy megosztott tartalomhoz, attól teljesen független témájú hozzászólással kotyog bele valaki az üzenetünkbe. Már én is megszoktam, hogy bármiről írhatok, ha létezik egy olyan ember, aki valamilyen sérelmét -teljesen más területen- nem tudta feldolgozni, akkor annak mindenről a sérelme jut eszébe. Akkor is, ha semmi köze nincs a leírtakhoz.

Így hát egy érdekes "purparlé" (még mielőtt ebbe is belekotyogna valaki, ismerem a francia eredeti szót is: pourparlers) alakulhatott ki Molnár Péter jelölt úr Édesanyjának közösségi oldalán az egyik megosztott kampányüzenet után:

parbeszed.JPG

Én sokkal egyszerűbbnek tartom, hogy ha nem tetsző, vagy szóra sem érdemes szöveggel rondít valaki az oldalamra, akkor törlöm, tiltom, minthogy bármilyen vitába keveredjek az illetővel.

Meggyőződésem, hogy ha valaki meg van győződve az igazáról (bármelyik oldalon), akkor azt nehéz meggyőzni az ellenkezőjéről.

Azért a fenti beékelt párbeszédhez már csak ennyit szólnék hozzá én is halkan:

42353737_10204726849206459_8068910773587410944_n.jpg

süti beállítások módosítása