Az utca "hangja" Újszászon
2018. szeptember 12. írta: Objektív Újszász

Az utca "hangja" Újszászon

Az ember akarva-akaratlanul észrevesz, lát, hall dolgokat, véleményeket abban a városban, vagy azon a településen, abban a közösségben, ahol hétköznapjait és ünnepnapjait éli. 

Ezért én sem képezek kivételt. Látok, hallok, észlelek, tapasztalok dolgokat, megnyilvánulásokat, rezzenéseket, érveket, ellenérveket, de mindezek ellenére meg kell állapítanom (ez személyes véleményem), hogy a jelenlegi újszászi választás előtti kampány a jelöltek részéről teljesen rendben van.

Végre nem az országosan jellemző sárdobálás, az ellenfél lejáratása zajlik, hanem a jelöltek szolidan, határozottan, saját belátásuk szerint -de nem a másikra mutogatva- végzik mindazt, amit egy választásokat megelőző időszakban kampánynak nevezünk. Ha ez így is marad, akkor a magam részéről teljesen elégedett leszek azzal a közösséggel, amelyben élek.

Újszász egy aprócska város, ahol majdnem mindenki ismer mindenkit. Az emberek nehezen vállalják véleményüket, félve attól, hogy nehogy véleményükkel bárkit is sértsenek a kis közösségükből. Pedig vélemények vannak ám. Hangosabban is és halkabban is elhangzottak vélemények az elmúlt napokban észlelhető kampányokról. Mint ahogy az lenni szokott, minden jelöltre vonatkoztatva elhangzanak pro és kontra vélemények. Ezt nevezem én az "utca hangjának".

pletyka.jpg

Négy jelölt állt a "startvonalhoz" az újszászi időközi választásokat megelőzően. A négy közül kettőről -mondhatni- nem sokat tud a város lakossága. Egyhangúan állítja mindenki, hogy nem is tudják, miért jelöltette magát a független Kovács úr és a Munkáspárti Kalmár úr? Nem értik az emberek, nem értem én sem.

Az újszásziak egyetértenek abban, hogy az október 7-i választás két potenciális, esélyes jelölt közötti megmérettetésről szól majd:

jeloltek.jpg

Én összegyűjtöttem mindkét jelöltre vonatkozóan pár mellettük és pár ellenük szóló érvet. Ezek a sarki boltban, az okmányiroda várótermében, a Postán, a polgármesteri hivatalban, az újszászi horgászbolt előtt, a piactéren és legtöbb esetben az utcán hangzottak el.

Molnár Péter úr mellett szóló vélemények:

1. Becsületes ember

2. Céltudatos, megbízható, segítőkész

3. Vezetői készséggel megáldott ember

4. Bizonyított már, eredményeket ért el Újszásztól távol is

5. Őszinte, vállalja önmagát

Molnár Péter úr ellen szóló vélemények:

1. Évtizedek óta nem lakik Újszászon, nem ismeri az itteni emberek valós problémáit

2. Újszász nem királyság, ahol a fiú örökölheti az apa trónját

3. Elköltözött Újszászról, most pedig az apja érdemeire utalva a hatalmat akarja megkaparintani Újszászon, miközben neki itt semmilyen érdeme nincs és nem volt.

Dobozi Róbert úr mellett szóló vélemények:

1. Becsületes ember

2. Céltudatos, megbízható, segítőkész

3. Szemünk láttára fejlesztette  cégét, vezetői készségeiről meggyőzött

4. Vállalja, hogy a Fidesz, illetve a fideszes országgyűlési képviselője támogatja.

5. Meghallgatja az emberek gondjait, cselekvő, ötletei vannak, megoldásai vannak.

Dobozi Róbert úr ellen szóló vélemények:

1. Pócs János támogatja- abból nem kérünk

2. Nem Újszászon született, hiába él itt.

3. A Fidesz támogatja

Nagyjából ennyit sikerült összegyűjtenem a két esélyes jelöltről a pro,- és kontra véleményeket illetően. 

Kampány van, de természetesen én is -ahogyan minden újszászi lakos- várjuk a kampány további fejleményeit a jelöltek részéről.

Ebben a pillanatban, az én megítélésem szerint, az eredmény a két esélyes jelölt között döntetlenre áll... 

Tervezek egy közvéleménykutatást a választásokat megelőző napokban, amelynek eredményét természetesen közölni fogom.

A múltkori felmérés (nagyon kevés ember megkérdezésével) alapján az 53% Dobozi úr javára szólt, de ez semmit nem jelent.

nehezdontes.jpg

 

 

süti beállítások módosítása