Interjú ifj. Molnár Péterrel, Újszász független polgármester-jelöltjével
2018. szeptember 22. írta: Objektív Újszász

Interjú ifj. Molnár Péterrel, Újszász független polgármester-jelöltjével

Azt gondoltam, hogy jó lenne a két legesélyesebb polgármester-jelöltnek ugyanazokat a kérdéseket feltenni és válaszaikat közzétenni. Ezért Molnár Péter úrnak és Dobozi Róbert úrnak is elküldtem ugyanazokat a kérdéseket, tájékoztattam őket, hogy szeretném válaszaikat közzé tenni, ha elfogadják a felkérést. Mindketten szívélyesen válaszoltak privát levélben és vállalták e 13+1 kérdésekre adott válaszaikkal a nyilvánosságot, amelyeket a beleegyezésükkel közzé teszek. Fotókat is kértem mindkét jelölttől, így azokat a fényképeket teszem közzé, amelyeket átküldtek nekem. Szeretném jelezni, hogy változtatás nélkül, javítás nélkül olvashatják a jelöltek válaszait, úgy, abban a formában, ahogyan elküldték.

Az alábbiakban ifj. Molnár Péter úr válaszait olvashatják:

 

1.Mit tart a legjobb tulajdonságai közé sorolandóknak?

Az elfogulatlanságomat, a munkabírásomat és azt, hogy mindenkit a teljesítménye alapján ítélek meg. Szerintem egy jó városvezetőnek nem lehetnek előítéletei. 

 2.Vannak-e gyengeségei, amelyeket vállal?

Sajnos olyan világban élünk, amikor az előbb felsorolt tulajdonságokat egyesek akár gyengeségnek is tarthatják. Ennek ellenére én ragaszkodom hozzájuk.

3.Mivel foglalkozott eddig? Miből él?

Kereskedelemben és a pénzügyi, banki szektorban dolgoztam, középvezetőként. A jelenlegi munkahelyemen több mint hat éve segítem a munkát, mint pénzügyi tanácsadó.

mp_3.jpg

 4. Újszász polgármestereként mit tartana a legfontosabb intézkedésnek, melyek lennének az elsődleges teendői?

Nem az a legfontosabb, hogy én mit tartok elsődlegesnek , hanem mi az amit az újszászi embereknek szeretnének. Természetesen a jelenleg folyamatban lévő projekteket (Egészségház, új városközpont kialakítása, Zagyva ökopark…) rendben le kell vezetni és a fejlődést fenntartva, új sebességre kapcsolva elindítani a jövőnk építését a programomban leírtak szerint.

5. Mit, vagy miket tart a legfontosabbnak a programjából?

Minden pontját fontosnak tartom! A jelenleg is folyamatban lévő utcafórumokon elkezdett párbeszédben is sikerült azt kiegészítenem. Szeretném ezt a párbeszédet minél szélesebb körbe kiterjeszteni, meghallgatva mindenki véleményét, hiszen a város vezetése van az emberekért, nem pedig fordítva.

6. Az eddigi városvezetés gyakorlatához képest, az Ön vezetői módszerei eltérők lennének? És ha igen, akkor miben?

Az én értékrendemben mindig a teljesítmény az első. Nem  számít, hogy ki honnan jött, csak az a fontos, hogy mit tud letenni az asztalra. Ebből akkor sem engedek, ha megválasztanak. Újszász csak úgy tud fejlődni, előrébb lépni, ha ilyen emberekkel dolgozhatok együtt a településért.

 7. Milyen intézkedéseket lát megvalósíthatónak a munkahelyteremtés elősegítéséhez Újszászon?

A helyi KKV szektorral együttműködve kell elkezdenünk a problémakör megoldását, illetve a már elkezdett termálkút projekt kiszélesítésével. A KKV esetében, támogatnunk kell a pályázataikat, hiszen ebből a város is profitálhat. A termálkút esetében, további befektetőket kell keresnünk, ezzel megindítva a fürdő projektet és az ehhez kapcsolódó turisztikai és idegenforgalmi fejlesztéseket.

mp_1.jpg

8. Hogyan és kikkel tudná megoldani az “elhanyagoltabb” városrészek felvirágoztatását?

Helyben, a lakossággal közösen, azon belül a kisebbségi vezetők bevonásával mihamarabb el kell készítenünk egy akciótervet erre a nehézségre, ami nem csak a mi városunkat sújtja, hanem az ország többi települését is.

9. Milyen kapcsolatot tervez ápolni a helyi civil szervezetekkel? Van-e esetleg már most jó kapcsolata ezek közül bármelyikkel?

A civil szervezetek fontos társadalmi szerepet töltenek be, hisz sokszor rugalmasabbak, mint a hivatalok és nagyobb rálátásuk is van az emberek aktuális problémáira. Ezért nagyon fontosnak tartom, hogy naprakész együttműködést alakítsak ki azokkal a szervezetekkel, akik tudnak és akarnak tenni azért, hogy Újszász jobb és élhetőbb település legyen. Hogy melyek ezek a szervezetek, azt majd a jövő dönti el, senki nevében nem szeretnék nyilatkozni.

10. Vannak-e konkrét elképzelései időszerű fejlesztésekről, beruházásokról Újszászon?

A termálkút projekt már elindult, mint azt már leírtam a 7. kérdésnél is, de ez nem jelenti azt, hogy megoldásban is lenne, mert jelen pillanatban a beruházás épphogy elkezdődött, illetve az elmúlt időszakban nem történt látványos előrelépés. Hosszútávon gondolkodva még több megoldatlan kérdés van ezzel kapcsolatban, amit a városvezetéssel együtt, szakértők bevonásával kell megoldanunk, mivel ezt az eddig kiaknázatlan természeti kincsünket nem hagyhatjuk veszni.

11. Ön szerint hasznára lenne Újszásznak egy 2/3-os kormánytöbbséggel szembeni “ellenzéki” városvezetés?

Nagyon szomorúnak tartom, hogy egyesek - így ön is - politikai kérdésnek tartja ezt a választást. Újszászt egy olyan csapatnak kell irányítania, amely nem uralkodni akar a településen, hanem szolgálni kívánja az itt lakókat. Az én csapatom pontosan ilyen: mi dolgozni akarunk az itt élő emberekért.

12. Mit üzen Újszász lakóinak a választások előtt?

A legfontosabb, hogy ne pártemblémára szavazzanak, hanem azt nézzék, kire bíznák legszívesebben közös ügyeik intézését.

mp_2.jpg

13. Mit gondol az ellenfeleiként induló jelöltekről?

Ha megválasztanak, mindegyikükkel le fogok ülni, mert meggyőződésem, hogy Újszász felvirágoztatásához mindannyiunkra szükség van.

 13+1.   Ha kívánhatna három dolgot, melyek lennének azok?

Nekem egy kívánság is elég: az, hogy a győzelmem után békében és egyetértésben tudjuk megvalósítani azt a programot, ami garantálja Újszász fejlődését és az itt élők biztonságát.

süti beállítások módosítása