Újszászi városnapok - remek hangulat
2018. szeptember 16. írta: Objektív Újszász

Újszászi városnapok - remek hangulat

Egy hangulatos újszászi városnapi rendezvénysorozatot tudhatunk magunk mögött. Dicséret illeti a szervezőket és a résztvevőket egyaránt.
A pénteki nap folyamán dalostalálkozó volt, este táncházzal. Avatásra került egy emléktábla is a 100 éves Bartók-gyűjtés emlékére. Kalóné Erzsébet alpolgármester asszony egy szép beszéddel emlékezett az emléktábla avatásán. Az emléktáblára nem mulasztották el felírni a támogatók neveit sem: "Állíttatta a 4H Egyesület, Újszász város önkormányzata, és Dobozi Róbert vállalkozó".
Aki részt vett a pénteki nap eseményein, kivétel nélkül méltatta a családias hangulatot. A meghívott népdalkörök, majd legvégül a debicai lengyelek népdalokat énekeltek. Végül a moldvaiak néptánccal zárták a pénteki napot.
Szombaton 9 órai kezdettel került sor id. Molnár Péter sírszentelésére. Számomra kicsit érthetetlen, hogy miért történt ez az átfedés a szervezésbe, hiszen a városnapi rendezvénysorozat kezdete is 9 órára volt meghirdetve. A képviselők közül csak Dr Szóró Magda ért rá, hogy részt vegyen ezen a szentelésen, de megemlítendő, hogy Dobozi Róbert, független polgármester-jelölt is jelen volt.
A városnapon (posztumusz) pro urbe díjat kapott id. Molnár Péter. A díjat az elhunyt polgármester fia, ifj. Molnár Péter úr vette át, aki meghatódva egy szép beszédet mondott a díj átvételekor és óriási tapsot kapott. Erről a tegnapi nap folyamán, kevéssel az esemény után egy videófelvételt is megosztottam az Újszász közösségi oldalon.
41982592_1112298392262627_4358840138365665280_o.jpg
A díjazások után Pócs János országgyűlési képviselő mondott rövid beszédet, amelyben ő is elismeréssel, tisztelettel emlékezett id. Molnár Péter úrra, említette a szoros és eredményes együttműködését az egykori polgármesterrel, majd egy emléktárgyat adott át Kalóné Erzsébet alpolgármester asszonynak, amiért ennyire jól megállja a helyét városvezetőként is.
Pócs úr a beszédében érzékeltetni próbálta, hogy -szerinte- id. Molnár Péter díjazása "méltó lezárása egy fejezetnek". Erről a beszédről is közzétettem közösségi oldalamon egy megosztást.
Délben állófogadásnak adott helyet a díszterem. Ez idő alatt, vagy közben ifj. Molnár Péter, független polgármester-jelölt úr a hivatal erkélyén pózolt pár percet, fényképezték a jelölt urat, de ez teljesen belefér egy kampány időszakába.
erkely.jpg
Délután a városnapi program fellépői követték egymást jó hangulatban.
17 óra körül, Kállai Csaba érkezését követően elhangzott egy érdekes dal, aminek hallatán arra lettem figyelmes, hogy elhangzik Dobozi jelölt úr neve, valamint "október 7. /Újszász jövője a tét", vagy valami ehhez hasonló.
Talán ez válthatta ki az id. Molnár Péter fiaiból, a polgármester-jelöltből és testvéréből, valamint még egy-két személyből azt a kirohanást, amellyel nekiestek alpolgármester asszonynak. Mintha egy kicsit elszabadult volna a pokol az amúgy családias, békés hangulatú délután közepén. 
A hallgatóság, a nézők között jártamban-keltemben azt észleltem, hogy  a -nem kis mértékben kampányízű- dalt jól fogadták az emberek, de személyes véleményem az, hogy ilyen tartalommal, ilyen dallal nem kellett volna egy városnapi, politikamentes rendezvényen előhozakodni.
A kis incidenst okozó előadás után népdalok és néptánc következett, majd érkezett a Balkán Fanatik.
Úgy vélem, rengetegen jöttek el csak a sztáregyüttes miatt. Mindenki élvezte a showt. Kicsi, nagy, idős, vagy fiatal, mind önfeledten táncolt.
buli_varosnap.JPG

buli_varosnap_1.JPG
A tűzijáték -megítélésem szerint- hosszabb volt, mint előző években.
Egyszerű újszászi lakosként megállapíthatom, hogy várakozáson felülire sikerült minden, és akikkel szót váltottam, kivétel nélkül osztották véleményemet. Szuper volt! 
süti beállítások módosítása