Konka Csaba és a titokzatos tervek
2018. szeptember 15. írta: Objektív Újszász

Konka Csaba és a titokzatos tervek

Aki Újszászon él és beszélget az újszásziakkal, elkerülhetetlen, hogy ne kerüljön szóba egy Újszászon közismert ember neve, akiről egykor mindenki úgy gondolta, hogy a legesélyesebb lenne a polgármesteri szék elfoglalására, de most valamiért mégis távol tartja magát a választási kampánytól. Hivatalosan. Nem hivatalosan azonban egyre aktívabb és saját "rajongói" köreiben el is magyarázta, hogy mi az oka jelenlegi távolmaradásának.

Ha egyetlen embertől hallottam volna, nem tulajdonítanék különösebb figyelmet a dolognak, de már több embertől hallottam -egymástól függetlenül-, hogy Konka Csaba azzal vigasztalja rajongóit, híveit, hogy ifj. Molnár Péter úr alkalmatlan a város vezetésére, de ezt csak úgy lehet megértetni az újszásziakkal, ha odaengedik egy évre (a következő, 2019-ben tartandó választásokig) a polgármesteri székbe. Szóval ezért nem indul Konka Csaba a mostani időközi megmérettetésen. Mert igazából a jövő évi választásokon jön el az ő ideje, amikor Konka úr is indul majd. Az emberek beszámolói alapján, Konka azzal érvel, hogy most csak közösen Molnár Péterrel tudják legyőzni Dobozi Róbertet, aki valamiért egyre népszerűbb (Konka Csaba szerint), de jövő évben, amikor kiderül már Molnárról, hogy alkalmatlan, akkor tulajdonképpen Konka Csaba - különösebb akadályok nélkül- dicsőségesen elviszi a pálmát a helyhetósági választásokon és 5 évre mandátumot szerez magának.

Konka Csabát valóban hősként ünnepelték egykor a városban. Valamikor 2014-ben még a "velvet" is írt róla egy cikket (itt olvashatják), amelyben egy repülőjáraton történt túszdráma hőseként emlegették. Természetesen az akkori cikk szerzője sem állta meg, hogy ne írjon le pikánsabb dolgokat is a mi egykori hazai csatárunkról, hősünkről:

capture.JPG

(Részlet a Velvet cikkéből)

Konka Csaba -egykori újszászi hős- ma már nem a régi. Már a mi szeretett egykori polgármesterünk, Id. Molnár Péter (+) is másban látta az utódját és az sem elhanyagolható tény, amit Id. Molnár Péter kisebbik fia írt ki, édesapja halálának megviselt tudatában közösségi oldalára:

capture_1.JPG

Azt olvashatjuk, hogy Molnár Péter szeretett polgármesterünket "sokan hátbaszúrták, azok, akiket saját maga mögé engedett, olyanok, akiket barátnak tekintett, olyan is, akit saját fiaként szeretett."

Konka Csabának meg kellene érteni, hogy számára borús idők jönnek Újszászon és még inkább meg kellene érteni, hogy a titokban és háttérben zajló cselszövéseinek a Molnár család ellen, semmi értelme.

Konka Csabának egykor megadatott a lehetőség, hogy előljáró lehessen. Nem tudta kezelni a lehetőségét. Most már késő. Ezzel meg kell barátkoznia. Mások a csillagok állásai és hirtelen megváltozott minden Újszászon. Számára.

A Molnár családdal ezekben a napokban szembemenni rejtett szervezkedésben nem más, mint a helyi közösség megosztási szándéka, ami messziről látszódik, nem kell különösebb rátermettség, vagy adottság, hogy ezt észrevegye bárki.

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása